Curated by Narda van 't Veer

In curated by vragen wij een autoriteit in de fotografie om een bijzonder project of persoon een podium te geven. Deze keer Narda van 't Veer, oprichter van fotografie agentschap Unit CMA en eigenaar van The Ravestijn Gallery. Zij kiest het werk van Casper Kofi en Charlie de Keersmaecker.

Ramses 2017 © Casper Kofi 

''Casper Kofi is een jonge fotograaf die Filmstudies heeft gedaan aan de UvA en daarnaast jaren bij FOAM gewerkt heeft voordat hij zelf besloot te gaan fotograferen. Die invloed is duidelijk terug te zien in zijn werk; hij fotografeert nog maar twee jaar maar heeft al een duidelijk handschrift en zeer sterk gevoel voor compositie en licht. Dit gecombineerd met goede casting maakt dat hij een mooie carrière in het vooruitzicht heeft.''

Untitled 2018 © Casper Kofi

Untitled 2018 © Casper Kofi

''Charlie de Keersmaecker woont in Antwerpen en werkt vooral veel in Parijs en München voor klanten als M/Le Monde en Vogue Germany. Hij fotografeert zowel digitaal als analoog en maakt zeer sterke (mode) portretten. Hij is een romanticus, echt geïnteresseerd in mensen en hij reist veel om een compleet project te maken, bijvoorbeeld de serie Young Americans die nu te zien is in Modemuseum Hasselt in België. Hij heeft een zeer brede interesse en weet veel van niet alleen fotografie, maar ook mode, architectuur en design. Je wilt graag door hem gefotografeerd worden, het is een genot om een dag met hem op te trekken.''

Charlotte, © Charlie de Keersmaecker

Mathilde, © Charlie de Keersmaecker

Young Americans, © Charlie de Keersmaecker