Fotoboek van de maand: ‘Niagara' van Alec Soth

De PhotoQ Bookshop is een speciaalzaak voor het fotoboek, vooral van journalistieke, documentaire en artistieke aard. Bezoekers kunnen boeken vastpakken, doorbladeren, de omslag en het papier voelen, de inkt ruiken, de kwaliteit van het drukwerk beoordelen. Het belang van die fysieke ervaring geeft het goede fotoboek een gerede kans om als medium te blijven voortbestaan in een tijd waarin digitale vormen de communicatie bepalen, aldus oprichter Edie Peters van de PhotoQ Bookshop. Edie tipt ons iedere maand zijn favoriete fotoboek! 

Nieuwe Niagara

''Hét boek van augustus: de heruitgave van ‘Niagara' van Alec Soth. De oorspronkelijke druk uit 2006 is intussen honderden euro's waard. Dankzij deze nieuwe uitgave kun je nu een klassieker uit de wereld van het fotoboek aanschaffen voor 45 euro, door uitgever Mack met veel aandacht verzorgd. Het onderwerp past bij de zomer: Alec Soth reisde af naar een van de populairste bestemmingen van de VS en Canada. De watervallen van Niagara trekken verliefde stellen, gezinnen en mensen die komen voor een zelfgekozen fatale duik. De energie van het bruisende en brullende water maakt veel los. Soth legde het liefdevol vast met zijn grootformaat-camera (8x10 inch). Als je op zoek bent naar het antwoord op de vraag hoe je het leven vastlegt met alle schakeringen tussen warme gevoelens en diep verdriet ben je bij ’Niagara’ aan het goede adres.''

- Edie Peters

Te koop bij PhotoQ Bookshop: Alec Soth: Niagara

PhotoQ Bookshop
Wijdesteeg 3A
1012 RN Amsterdam
Open van dinsdag t/m zondag
van 12 tot 18 uur.