'In your face': een beeldverhaal van Daniel Cohen

Daniel Cohen fotografeert al jaren in opdracht. Vanuit zijn intuïtie en gevoel maakt hij portretten waarbij de ontmoeting centraal staat. Hij wil graag beelden creëren in samenwerking met de mensen die hij mag fotograferen. Met zijn serie In your face pakt hij het anders aan. Het begon allemaal met de foto van Asgeír uit het fotoproject Ode to nature. Een serie portretten gemaakt op het muziekfestival Into The Great Wide Open, waar bezoekers komen voor de muziek, maar ook voor de locatie die onderdeel uitmaakt van de beleving. Cohen vroeg artiesten of hij ze onherkenbaar mocht portretteren, waarbij hij gebruikmaakte van de natuur. 

Asgeír uit het fotoproject Ode to nature © Daniel Cohen

Het portret van Asgeír was tegelijkertijd de start van de serie In your face, waarvoor Cohen aan de mensen die hij in opdracht mocht fotograferen vroeg of ze iets voor hun gezicht wilden gooien. Zoals hij zelf zegt: 'Gewoon leuk om te doen, niets meer en niets minder.' Voor KIEKIE selecteerde Cohen de spannendste combinaties uit Ode to nature en In your face.