Analoog met Sophie Hemels

Bergen films leggen deze Amsterdamse meiden wekelijks op onze toonbank. Waar komt die liefde voor analoge fotografie vandaan? We vragen het deze week aan Sophie Hemels (24), die o.a. shoot voor The North Face, Chanel, Adidas, Asos, Reebok, Diesel, CenterParcs & Coca Cola.

© Sophie Hemels

Wanneer en waarom ben je met fotograferen begonnen?

''Nadat ik de ballet academie heb afgerond op mijn 18de besloot ik een tussenjaar te nemen. Even iets anders en kijken wat er nog meer was. Toen kreeg ik van mijn stiefvader zijn oude analoge camera en begon hier een beetje mee te spelen. Ging eerst wat vrienden fotograferen, toen al snel wat festivals doen alleen dat interesseerde me niet zo veel. Dus sneakte ik altijd naar de backstage op festivals om daar artiesten te fotograferen. Zo bouwde ik een portfolio met meer portretten en niet veel later kwamen de eerste commerciele klussen. Kort daarna belde Cake Film & Photo mij of ik bij ze wilde aansluiten en nu 2 jaar later heb ik twee agentschappen (in Amsterdam en in Duitsland) en gaat het goed.''

© Sophie Hemels

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

 ''Youth with a lust for life, craving more and wanting everything, never compromising.''

© Sophie Hemels

Waarom fotografeer je graag analoog?

''Simpelweg omdat analoog veel mooier is (naar mijn mening) en omdat ik van het hele proces van analoog houd. Je schiet selectief, het is een verrassing als het terugkomt en je hoeft niks aan postproductie te doen.''

een mix tussen Tim Walker en Tim burton en erg over the top

© Sophie Hemels

Door wie of door wat laat jij je inspireren?

''Hedi Slimane, Xavier Dolan, Damien Chazelle, Tim Walker, Tim Burton, Lena Dunham, Quentin deBriey.''

© Sophie Hemels

Waar bestaan je opdrachten uit? Wie zijn je werkgevers?

''o.a.: adidas, reebok, coca cola, converse, the north face, vodafone, The New Originals, Chanel, asos, diesel, 3fm, sony.''

© Sophie Hemels

En wat voor vrij werk maak je graag?

''Editorials die een sprookje voor volwassen lijkt, een mix tussen Tim Walker en Tim burton en erg over the top.''