Love is Lost

Het werk van Marlike Marks draait om de liefde. Enerzijds documenteert ze haar eigen liefdesleven; de breuk na een jarenlang samenzijn, de impact die dit op haar had en de eerste aarzelende stappen in een nieuwe relatie. Middels (zelf)portretten en stillevens legt ze op een poëtische manier haar worsteling met het leven en de liefde vast.

Dit is echter niet genoeg om haar onzekerheden en twijfels over de liefde weg te nemen. Vanuit een behoefte aan hoop vraagt ze andere koppels hoe zij ervoor zorgen dat de liefde werkt. In de aanloop naar het fotograferen werkt ze naar een wederzijds vertrouwen; ze bezoekt hen thuis en gaat in gesprek over liefde, relaties en intimiteit. Door haar integere benadering ontstaan eerlijke beelden van intieme, dagelijkse rituelen. Haar manier van werken houdt het midden tussen documenteren en ensceneren. Samen met de stellen bepaalt ze welke momenten uit hun liefdesleven ze in beeld gaat brengen. Vervolgens laat ze de situatie als het ware ontstaan; ze blijft op de achtergrond en komt tegelijkertijd heel dichtbij.

Toch roepen antwoorden weer nieuwe vragen op

Veel van haar vragen zijn inmiddels beantwoord en het vertrouwen in de liefde heeft ze teruggevonden. Toch roepen antwoorden weer nieuwe vragen op, en de liefde in al haar facetten, blijft een intrigerend en relevant onderwerp. Tijdens haar zoektocht ontmoette Marlike vele interessante stellen met verhalen die vragen om een fotografische verdieping. Momenteel werkt ze aan meerdere fotografische projecten waarin ze focust op alternatieve relatievormen, diversiteit in de liefde en gezinssamenstelling.