EUROPA. What else?

Afgelopen weekend was KieKie's online editor Bibi Altink in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar is nu een tentoonstelling over Europa, belicht door de fotografen Henri Cartier-Bresson, Otto Snoek en Nico Bick. Iedere fotograaf geeft met zijn eigen stijl een blik op het hedendaagse Europa. Ze willen de kijker hiermee uitdagen om hun visie op Europa te verbreden. Geen van de fotografen spreekt zich uit voor of tegen Europa. Ze brengen vooral verdieping en nuance aan in het huidige debat.

Alicante, Provincie Valencia, Spanje, 1933 © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

De tentoonstelling biedt stiekem nog meer dan dat. Voor mensen die niet bekend zijn met Henri Cartier-Bresson, is dit een uitgelezen kans om de kunsten van deze legende te bewonderen. Henri kan je alles leren over compositie en het 'juiste moment'. Hoe langer je kijkt naar de foto's, hoe meer je beseft wat een enorm genie deze man was. Niet alleen interessant voor straatfotografen, maar voor iedereen die wil begrijpen wat de elementen zijn van een goede foto. Gaat dat zien! Nog tot 7 mei te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam

Duitsland, Potsdam, Tag der Deutschen Einheit, 3 oktober © Otto Snoek

In de tentoonstelling EUROPA. What else? worden drie fotoprojecten van Henri Cartier-Bresson, Nico Bick en Otto Snoek gepresenteerd. Samen tonen deze hoe Europa de inmiddels vanzelfsprekende vrijheden en democratie heeft opgebouwd, deze viert en waarborgt. De expositie is nog te zien tot en met 7 mei 2017. Koop hier je tickets.

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332, Rotterdam