Instagram Estafette @emilygarthwaite

EmilyGarthwaite_8.jpg

Emily Garthwaite is een 24-jarige Britse fotojournalist en straatfotograaf met een focus op humanitaire en ecologische verhalen. Emily studeerde af met een Master in de fotojournalistiek en documentaire fotografie aan de universiteit van Westminster eind 2016. Onlangs co-regisseerde ze haar eerste documentaire in Irak over Arba'een, 's werelds grootste jaarlijkse pelgrimstocht van meer dan 25 miljoen sjiitische moslim pelgrims. Haar foto's worden internationaal geëxposeerd en haar beeld "Chained to Tradition" is geselecteerd als een finalist voor natuurfotograaf van het jaar in de categorie fotojournalistiek.

Wanneer en waarom ben je fotograaf geworden?

''Ik pakte een camera op 15-jarige leeftijd en had er plezier in. Op dat moment ben ik gaan experimenteren en onderzoek gaan doen naar fotografen en schilders. Ik was niet bezig met een carrière in de fotojournalistiek tot ongeveer vier jaar geleden.''

 

Wat was je belangrijkste project en waarom?

''Voor mijn meest recente project bezocht ik Irak met een Iraanse filmploeg. Ik fotografeerde Arbaeen, 's werelds grootste jaarlijkse pelgrimstocht. Het omvatte alles waar ik de afgelopen jaren naartoe heb gewerkt, en ik was er trots op dat ik de hoofdrolspeler was in het onderwerp. Ik zal het werk volgend jaar tentoonstellen en wil een dialoog openen over de vraag waarom er een media black out is rondom de bedevaart.''

Dat is het SOCIALE deel van social media