PANASONIC LUMIX S1 STUDENT ESTAFETTE

De Panasonic Lumix S1 systeemcamera is één van de fullframe camera's in de splinternieuwe Lumix S systeemcamera serie van Panasonic. De Lumix S1 beschikt over een 24 megapixel sensor en maakt gebruik van de veelzijdige Leica L-mount. In de rubriek PANASONIC LUMIX S1 STUDENT ESTAFETTE vragen wij fotografie studenten om een serie te maken met deze nieuwe camera en vertellen zij hun ervaringen over het gebruik ervan. Hierna geven zij de camera door aan een mede student. Florine Helmus (derdejaars student aan HKU) trapt af! 

© Florine Helmus

‘‘Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam Zuid. Door de verschillende culturele invloeden uit mijn omgeving, mijn liefde voor mode en bloemen, ben ik al jong begonnen met fotografie. Momenteel zit ik in het derde studiejaar van de opleiding fotografie aan de kunstacademie.’’

© Florine Helmus

Wat me opviel is dat de sluiter nauwelijks geluid maakt tijdens het fotograferen

‘‘De Panasonic Lumix S1 is me erg goed bevallen. De beeldkwaliteit is verbazingwekkend goed. Ook de kleuren en frisheid die al resulteren bij een onbewerkt RAW-bestand vond ik erg mooi. Wat me opviel, is dat de sluiter nauwelijks geluid maakt tijdens het fotograferen. Dat was erg fijn wanneer ik onopgemerkt een foto van iemand wilde maken.’’

© Florine Helmus

‘‘In mijn fotografie speelt schoonheid en esthetiek een belangrijke rol. Het liefst werk ik samen met andere jonge makers, zoals artdirectors en modeontwerpers. Ik vind het fijn om onze ‘krachten’ te bundelen om zo tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Verder vind ik het niet belangrijk wie er voor mijn lens staat. Zo heb ik in New York samengewerkt met een model van middelbare leeftijd (zie foto’s). Maar ik heb ook een meisje gefotografeerd wat ik van vroeger ken.’’

‘‘Ik vind het lastig om nu te bedenken wat mijn plannen zijn na het afstuderen. In het meest ideale geval lukt het me om fulltime fotograaf te worden. Maar ergens lijkt het me ook heel fijn om parttime fotograaf te zijn, en de andere helft van de tijd iets anders te doen. Bijvoorbeeld conservator in een museum of bij de bereden politie. Ik ben vrij relaxed ingesteld, dus dat zie ik allemaal nog wel.’’

Credits:

@florinehelmus (instagram)

www.florinehelmus.com 

@renskearmond (model met de stickers)

@xiuyun.yu (make-up artist shoot model met stickers)

@bianca_huisman (styling shoot model met stickers) 

@5y817 (ontwerper kleding shoot model met stickers) 

@brouwers_luna (ontwerper kleding shoot model met stickers) 

@guvajan (stylist new york shoot)

@sheilah_renninger (model new york shoot)