KIEKIE talent Puck Verheul

Puck Verheul, vernoemd naar een mythisch wezen uit Shakespeare's: 'A Midsummer Night's Dream', dwaalde al in haar jonge jaren door de Chaamse Bossen. Hier bracht haar moeder haar in aanraking met de kunst van de analoge fotografie. Samen doorliepen moeder en dochter het magische ontwikkelingsproces in de donkere kamer van het huis. Dit heeft Puck voornamelijk geïnspireerd om in de voetsporen van haar moeder te treden en haar eigen weg binnen de fotografie te gaan bewandelen.

Tijdens haar studie aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) - waar ze cum laude is afgestudeerd- leerde zij, door vakken zoals beeldhistorie, visuele cultuur en mode antropologiesymbolische diepgang toe te passen op haar eigen werk. Daarbij had zij altijd al een grote voorliefde voor de gemystificeerde tak van de glamourfotografie uit de jaren '70. Dit heeft haar stijl, zoals we die vandaag de dag kunnen bewonderen, sterk beïnvloed. De neo-nostalgische wereld van Puck laat je stil staan bij intieme portretten tegenover poëtische filmstills - waarbij je soms het gevoel krijgt dat het beeld tot leven komt. Door de ogen van haar female gaze probeert Puck de verborgen magie in onze zielen naar voren te halen. Voor haar ligt ware schoonheid dan ook in het verbeelden van de door haar ontdekte personages - die zij zelf kleed in iconische archiefstukken van de Belgische en Japanse modemeesters.

Puck droomt ervan meer van zichzelf en haar werk met ons te kunnen delen en haar fotografie naar een hoger niveau te tillen. Bij het verwezenlijken van deze droom zou een agentschap een grote rol kunnen spelen. Andere toekomstige dromen van Puck zijn onder andere: het fotograferen zonder persoon in beeld, het cureren van een eerste expositie en het schieten voor modebladen en platenhoezen. Verder hoopt ze nog vele sprookjes-achtige zielen -zoals kleine Noa- te ontdekken en vast te leggen.

puckverheul.com

@puck_verheul