UV portretten van David Sheldrick

BRON_UV-9-1.jpg

De ambitieuze David Sheldrick woont en werkt in Londen, heeft een Engelse vader en een Koreaanse moeder en is de middelste van vijf kinderen. David had een internationale en levendige opvoeding vanaf het allereerste begin. De verhuizingen met zijn familie tussen Europa en Azië, zorgde voor een goede oost-west-ervaring, die zeker een bepalende factor is geworden in wie hij nu is.  Na een aantal jaren van assisteren en het werken in Koreaanse studio's, keerde hij op zijn 21ste terug naar Londen en begon hij zijn studie bij London College of Fashion, waar hij in 2015 afstudeerde met een bachelor's degree in Fashion Fotografie.

Wat wil je met je fotografie vertellen?

Ik ben het meest geïnteresseerd in mensen. En ik geloof dat alle fotografie, zowel fashion- als voedsel- of landschapsfotografie uiteindelijk over mensen gaat. In mijn beginjaren wilde ik vooral alles uitproberen, nieuwe technieken leren om mijn modefotografie naar het volgende niveau te kunnen tillen. Nu ik bijna acht jaar als fotograaf werk en veel ervaring op heb gedaan met betrekking tot belichten en het aansturen van modellen, heb ik een punt bereikt waarop ik me op mijn gemak voel met de technische aspecten van het fotograferen (hoewel ik natuurlijk altijd nog meer kan leren). Ook werk ik steeds meer gefocust en ben ik me bewuster van de keuzes die ik maak met betrekking tot wat ik fotografeer. Ik denk dat ik een vrij filmische stijl heb. Ik heb mijn visuele taal namelijk vooral ontwikkeld door naar films te kijken. Ik probeer echter wel open minded te blijven en mezelf geen restricties op te leggen door me blind te staren op wat er in een bepaalde stijl wel en niet zou mogen. Als je terugkijkt is het goed mogelijk dat je bepaalde trends en stijlontwikkelingen in je eigen werk ontdekt. Maar als ik daadwerkelijk aan het fotograferen ben, probeer ik me daar niet mee bezig te houden en te blijven spelen en dingen onbewust te benaderen.

Wat kunnen we van je verwachten tijdens Shoot Amsterdam?

In eerste instantie wilde ik laten zien hoe je met UV werkt. Dit bleek echter moeilijk te realiseren, omdat er voor zo’n specifieke demonstratie een black box gemaakt zou moeten worden om te laten zien wat je precies met UV kunt doen. Dus heb ik besloten om te focussen op hoe je met de ‘sequence flash’ functie op je camera een stroboscopisch portret kunt maken.

we wilden allebei iets nieuws proberen om onze portfolio’s wat meer schwung te geven