Milieuvriendelijk drukken 

Bij Kiekie Tabloid staat duurzaamheid in een hoog vaandel, daarom hebben wij gekozen om samen te werken met Rodi Media.

Rodi Rotatiedruk in Diemen schoonste drukkerij van Nederland

Be innovative, be green, print waterless

Ook als drukker van kranten is het van elementair belang dat er aandacht is voor het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. “Milieuvriendelijk drukken op een waterloze pers, recyclebaar papier gebruiken, voorloper zijn als het gaat om innovatie. Nog steeds zijn de ontwikkelingen in volle gang en uiteraard volgen we deze op de voet. Allemaal met het oog op de toekomst gericht om samen succes te bereiken in print en online.”

Met onze revolutionaire drukpers staan wij garant voor een milieuvriendelijk productieproces. Dus geen vervuild afvalwater. Het papier, de inkt en inktdoeken, papiersnippers en pallets worden gerecycled. Bewuste keuzes met een ISO 14001 certificering en het keurmerk Waterless Printing als resultaat.

Nieuwe drukpers

In februari 2015 is de officiële oplevering geweest van de pers. Met deze revolutionaire KBA Cortina waterloze pers heeft Rodi Rotatiedruk een grote stap gezet naar milieubewust ondernemen. Door deze investering worden duidelijke milieu- en kwaliteitsvoordelen behaald. Voordelen als minder papierafval, scherpere afdruk, geen chemisch afval en afname van K4-wasmiddelen. De durf om te investeren in milieuvriendelijkheid, kwaliteit en productiviteit blijft een belangrijke eigenschap van Rodi Rotatiedruk.

Directeur Dick Ranzijn aan het woord

‘‘Wat maakt ons een ‘schone drukker’? Inktafval is er nauwelijks, omdat er geen kleuren meer worden gemengd. Die techniek is bij ons zo verbeterd. We werken met recyclebare containers, inktresten worden in onze 1000 kilo containers her- en bijgevuld.
Een revolutionair procedé is de vervanging van wasdoeken. De drukstraat is bijzonder milieuvriendelijk. Van digitaal aanleveren tot eindproduct. Ontwikkelaar, fixeer zijn uit het grijze verleden. We werken nu met siliconenplaten en we sturen aan op een procesloze chemische werkwijze.
Als het papierverbruik ter sprake komt, heeft Dick een verantwoorde uitleg. Voor al het drukwerk heeft Rodi Rotatiedruk jaarlijks 600.000.000 m2 papier nodig. Europese bossen groeien met 1.500 voetbalvelden per dag. De Europese papierindustrie draagt bij aan het behoud en de groei van het bos. Voor elke gebruikte boom worden door onze papierfabrikant twee nieuwe exemplaren terug geplant. Vermeldenswaardig is, dat papier voor nieuwe kranten voor 83% uit oud papier en karton, 2% uit productiestoffen en 15% uit verse houtvezels bestaat. De 15% houtvezels zijn volledig afkomstig uit een FSC gecertificeerd bos.”