Melkweg Expo, Kiekie en EIZO bundelen de krachten in Follow 2019

 

© Sabine van Wechem deelnemer FOLLOW 2018

© Sabine van Wechem deelnemer FOLLOW 2018

FOLLOW 2019

In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om een persoonlijk coachingstraject  voor twee jonge fotografen uit te zetten. Deze twee fotografen krijgen elk een budget van € 2000 en de opdracht een nieuwe serie te maken of verder te werken aan een reeds bestaand project. Zes maanden lang worden ze begeleid door experts uit het fotografieveld en vaste coaches Fleurie Kloostra (curator Melkweg Expo) en Denise Woerdman (Kiekie krant). Bovendien biedt EIZO hen een leertraject over colour management aan en krijgen zij een gloednieuwe monitor. Dit alles met het doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken.

GESELECTEERDE FOTOGRAFEN FOLLOW 2019

Trots stellen wij en partners @fotolabkiekie en @eizo onze geselecteerde FOLLOW 2019 fotografen aan jullie voor: @Robin Alysha Clemens en @Sjoerd Houben.

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijkse leven. Robin vertelt verhalen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. Zij studeerde in 2016 af en grijpt FOLLOW aan om zich volledig te kunnen focussen op het creëren van nieuw vrij werk. Beide fotografen laten zich kenmerken door een uitmuntende beeldkwaliteit gecombineerd met interessante invalshoeken waardoor hun beelden ons enkel doen verlangen naar meer. FOLLOW geeft de twee fotografen de kans om onder begeleiding een nieuw project te ontwikkelen dat ze in november in Melkweg Expo exposeren. Wij kunnen niet wachten om dit traject met hen aan te gaan!

FOLLOW 2019: Robin Alysha Clemens 

Robins fotografie gaat veelal over subculturen en werelden waar ze (nog) geen onderdeel van uitmaakt. Sterk geïnspireerd door cinema vertelt ze verhalen over mensen waarin identiteit en a sense of place centraal staan. De combinatie van een documentair narratief met mise-en-scène maakt haar fotografie niet in één genre te vatten. (www.robinalysha.com) Samen met Sjoerd Houben zal ze het FOLLOW traject aangaan en een nieuw project uitwerken dat in november bij ons wordt geëxposeerd!

© Robin Alysha Clemens

FOLLOW 2019: Sjoerd Houben

Sjoerd is net afgestudeerd en verkent in zijn werk de maatschappelijke systemen die deel zijn van ons dagelijks leven. Hij zet vraagtekens bij hoe het fotografisch medium omgaat met abstracte concept en de manier waarop deze concepten de weg terugvinden naar het beeld. Fotografie is voor hem een middel om (on)gerelateerde onderwerpen ter sprake te brengen. (www.sjoerdhouben.nl). Samen met Robin Alysha Clemens zal hij het FOLLOW traject aangaan en een nieuw project uitwerken dat in november bij ons wordt geëxposeerd!

© Sjoerd Houben

Door Follow 2018 heb ik de kans gekregen om nieuw werk te maken, steun en inzichten te krijgen van experts, om meer zichtbaar te zijn in de fotografie wereld en heb ik geleerd hoe om te gaan met pers en het bouwen van een expositie. Het was voor mij een van de belangrijkste ervaringen.  Sabine van Wechem

De (voor)productie, het schieten van het werk zelf, verwerken tot een publicatie en het maken van een expositie waren enorm waardevol voor mijn ontwikkeling. – Nick van Tiem

© Nick van Tiem FOLLOW deelnemer 2018

DE INITIATIEFNEMERS
Melkweg Expo
Melkweg Expo is een open platform en expositieruimte voor tentoonstellingen van innovatieve, eigentijdse fotografie. Maandelijks zet Melkweg Expo opkomend talent centraal. Door de bijzondere locatie – off Leidseplein – en atypische openingstijden bezoekt niet alleen geïnteresseerd kunstpubliek de Expo, maar zijn spontane ontmoetingen en confrontaties met fotografie voor een breed publiek mogelijk. Melkweg Expo is een laagdrempelig podium waar veelal jonge mensen op ongedwongen manier met kunst en cultuur in aanraking komen en de enige fotografieplek die standaard tot 21:00 uur open is voor passanten en voor de Melkweg concertbezoekers zelfs tot diep in de nacht.

Kiekie
Kiekie krant is een krant op tabloid formaat over hedendaagse fotografie en verschijnt 4 keer per jaar. In Kiekie tabloid lees je onder andere interviews, projecten en exposities van zowel gevestigde als opkomende fotografen uit Nederland, wordt er opkomend talent uitgelicht en word je op de hoogte gehouden over alles wat met fotografie te maken heeft. Naast de krant is er ook een online platform; Kiekiekrant.com

EIZO
EIZO is het Japanse woord voor 'beeld' en tevens de naam van een toonaangevende fabrikant van high-end monitoroplossingen. EIZO streeft ernaar om de best mogelijke beeldschermen te bouwen voor elke toepassing. EIZO ontwikkelt onder meer monitoren speciaal voor toepassingen als fotobewerking, vormgeving en media. Met hun betrouwbare kleurweergave voldoen ze aan de hoge verwachtingen van iedereen die met foto's, films en afbeeldingen werkt.

Foto’s opening FOLLOW ‘18 Melkweg Expo 5 oktober 2018