Back to All Events

Kim De Molenaer – 'Hellenic / Nostalgic'


  • Eduard Planting Gallery (map)

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 25 februari tot en met 14 april 2018 de expositie 'Hellenic / Nostalgic' van de Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer. Het is zijn eerste grote solo-expositie in Nederland. De galerie toont een selectie van zwart-wit foto’s met Griekenland als decor. De artistieke beelden weerspiegelen de schoonheid van het land door historische, mythologische of architectonische referenties.

Kim De Molenaer - Elisabeth & Bodyguards - Courtesy Eduard Planting Gallery.jpg

Met de klassieke, tijdloze fotoserie 'Hellenic / Nostalgic' zinspeelt De Molenaer op een onzichtbare wereld. Daarbij heeft hij een duidelijke voorkeur voor portretfotografie, maar laat ook stranden en geënsceneerde beelden zien. Zijn streven naar perfectie staat centraal.

Voor de portretten worden modellen, meestal atleten of dansers, uit hun normale omgeving gehaald en geïsoleerd. Bijna alle portretten zijn buiten met natuurlijk licht gefotografeerd. Met analoge camera’s wordt met schaduw en contrast gespeeld. 

De fotograaf geeft de Griekse mythologie een persoonlijke twist. Met Atlas en Aphrodite als inspiratiebronnen, brengt hij scenes uit hun verhalen op gedetailleerde en methodische wijze tot leven en plaatst ze in een moderne context.

Kim De Molenaer (1986) woont en werkt in Antwerpen en Athene. Gedurende tien jaar was hij de eerste assistent van de vermaarde topfotograaf Marc Lagrange. Kim’s beeldtaal verkent het thema 'mensheid', in zowel grilligheid als sereniteit. Zijn autonome werk is gepresenteerd op kunstbeurzen als Accessible Art Fair, Antica Namur, Fotofever Parijs en PAN Amsterdam.

 Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.  

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com

 

© Kim De Molenaer - Aphrodite - Courtesy Eduard Planting Gallery

© Kim De Molenaer - Aphrodite - Courtesy Eduard Planting Gallery

Later Event: March 8
Hear me