Back to All Events

Cortona On The Move photo festival


Cortona - Toscane

Debi Cornwall | WELCOME TO CAMP AMERICA: INSIDE GUANTÁNAMO BAY

Debi Cornwall (1973, Weymouth, USA) is an American conceptual documentary artist who has been a civil-rights lawyer in the United States for 12 years. Her work examines American power in the post-September-11 era, marrying empathy and dark humor with systemic critique. She was invited to speak at United Nations headquarters. “Welcome to Camp America: Inside Guantánamo Bay” was named one of 2017’s ten best photo books by the New York Times Magazine.

Elk jaar is Cortona de thuisbasis van een prestigieus evenement gewijd aan hedendaagse fotografie, dat de straten van deze Etruskische stad overneemt. Tentoonstellingen, panels, workshops en meer zullen plaatsvinden tijdens de zomermaanden en eindigen met een gala om de beste fotograaf een award en geldprijs uit te reiken. 

Guia Besana | UNDER PRESSURE

Guia Besana (1972, Borgosesia, Italy) lives and works in Paris and Barcelona. In 1994, after completing her media and communications studies in Turin, she concentrated exclusively on photography, paying particular attention to the theme of female identity. Her work is regularly published in international magazines and blogs, including CNNphotos.com, The New York Times, Newsweek, Huffington Post, Marie Claire, Vanity Fair, Le Monde, Courrier International, D di Repubblica and Esquire. 

Dit jaar koos de artistiek leider ervoor om de aandacht te vestigen op vrouwelijke fotografen. Fotojournalisten, kunstenaars en makers van documentaires die onze wereld onderzoeken om ons intieme en wereldse verhalen te brengen die verteld moeten worden. 

vlnr © CLAUDIA GORI | The Sentinels: Electrosensitivity in Italy, © ERNST COPPEJANS |Sold,  © MARYLISE VIGNEAU | Article 19


Dit jaar zal ARENA - Video and Beyond, gesponsord door Canon Cinema Eos, voor de eerste keer op het festival te zien zijn: een nieuwe categorie van Cortona On The Move met experimentele video, installaties en multiplatformwerk gemaakt door fotografen die verschillende soorten media voor hun fotografie gebruiken. De sectie is geregisseerd en samengesteld door Liza Faktor's Screen en Amber Terranova.

© Bieke Depoorter / Magnum Photos

Voor meer informatie check www.cortonaonthemove.com/en/