Back to All Events

Alex Prager - Silver Lake Drive


Met Silver Lake Drive, de tweede solotentoonstelling van Alex Prager in Foam, wordt teruggeblikt op ruim tien jaar werk van de Amerikaanse fotograaf en filmmaker.

Voor het eerst zijn haar belangrijkste fotoseries en videowerken samengebracht in één tentoonstelling. Prager combineert mode, kunst en populaire cultuur door middel van fotografie en film. In haar hevig gestileerde beelden spelen vrouwen vaak de hoofdrol. Haar foto’s doen denken aan stills uit oude Hollywoodfilms, waarin niets aan het toeval is overgelaten – van de make-up en de houding van het model, tot het verzadigde kleurgebruik. Zo ontstaat er in elk werk een bizarre geconstrueerde realiteit.


Desiree, from the series The Big Valley, 2008 © Alex Prager / Courtesy of Alex Prager Studio and Lehmann Maupin, New York/Hong Kong

Alex Prager won in 2012 de Foam Paul Huf Award.

OVER ALEX PRAGER
Het werk van Alex Prager (Los Angeles, 1979) is wereldwijd tentoongesteld in verschillende galeries en musea. Haar werk is opgenomen in de vaste collecties van onder andere het Museum of Modern Art New York, het San Francisco Museum of Modern Art, Kunsthaus Zürich en Moderna Museet Stockholm. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Foam MagazineNew York Times MagazineAmerican Vogue en W Magazine. Prager woont en werkt in Los Angeles.

Bekijk het werk van Alex Prager - Silver Lake Drive, andere tentoonstellingen en events als Foam Member.