Back to All Events

Carla Kogelman - Ich bin Waldviertel in Cultuurcentrum Hasselt


Carla Kogelman (°1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie. In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire/ journalistiek/portret. Een maand later won ze de 1e prijs bij de Zilveren Camera met verstilde portretten van acteurs back stage.


Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten.

Met haar project Ich bin Waldviertel waarin ze twee Oostenrijkse zusjes volgt, won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën ‘observed portraits’ en ‘long term project’. Daarnaast won ze 6x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona; 2x Alfred Fried Photography Award, en de SO Award.

Door steeds terug te komen bij dezelfde gezinnen, krijgt ze een goed inzicht in hun persoonlijke sfeer en gebruikt ze de mogelijkheid om ongedwongen speciale momenten te pakken. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor de backstage verhalen van theater en sport.

Naast haar eigen projecten werkt ze in opdracht voor o.a. kranten en magazines en geeft ze lezingen, masterclasses en workshops in zowel binnen- als buitenland.