'RED.' Maaike Navon

Maaike Navon is dit voorjaar afgestudeerd aan de Fotoacademie met haar afstudeerproject 'RED.' Met deze serie is zij door Theo Audenaerd (VK Magazine) geselecteerd voor de shortlist van de Olympus Young Talent 2018.

© Maaike Navon

''Mijn afstudeerproject ‘RED.’ gaat over mezelf. Ik heb mijn alter ego er een bestaansreden mee gegeven. ’s Nachts is mijn emotionele beleving sterker en geef ik mezelf de ruimte om me te uiten. Hierdoor ontstaat er in mijn beelden een suggestieve wereld, een wereld waar ik mijn eigen regels kan bepalen. Het doel van dit project is om te laten zien dat iedereen zich zou moeten kunnen uiten in de vorm van een alter ego. Ik ziet het als een uitbreiding van je eigen ik en daarmee de mogelijkheid tot vernieuwing.''

 

''Ik heb het benaderd als een zoektocht. Ik fotografeer altijd in een straal van ongeveer drie kilometer rond mijn huis of verblijfplaats. Ik dwaal rond en vang wat me opvalt. In mijn boek omschrijf ik het als volgt:                                                                                                                               

RED. is een ode aan dat wat overdag niet kan.

Het is vrouw. Nacht. Zacht maar ontstemd.

Wanneer het dagelijkse vervaagt en plaats maakt voor een suggestieve wereld.

Een wereld waarin spanning centraal staat.

Het is rauw.

Een ritme van onderhuidse adrenaline. 

Van intuïtie en experiment.

Het is onvermijdelijk. Het is zijn.    

RED. is mij.

Zend hier je werk in voor de tweede en laatste ronde van de Olympus Young Talent Award 2018. Inzenden kan tot 15 september 2018.