'This reminds me of an experience I never had' Joost Termeer

Joost Termeer stuurde 'This reminds me of an experience I never had' in, waarmee hij deze zomer afstudeerde aan de HKU. Met deze serie is hij door Theo Audenaerd (VK Magazine) geselecteerd voor de shortlist van de Olympus Young Talent Award 2018.

 

''Mijn afstudeerwerk 'This reminds me of an experience I never had' bestaat uit een installatie en een publicatie, die samen reflecteren op onze omga g met beeld en hoe wij beeld consumeren. Het begon toen ik in 2012 naar Parijs ging en de Eiffeltoren bezocht. Ik had er veel foto's van gezien en verwachtte die prachtige foto's in het echt te zien. Maar inplaats daarvan zag ik een kleurloos gebouw tegen een grauwe lucht met honderden mensen eronder die in de rij stonden om het te beklimmen. Het was niet wat ikverwachtte en ik was erg teleurgesteld. Nu besef ik me dat de foto's op dat moment voor mij meer een realiteit waren dan dat de toren dat zelf was.

Ik had door de foto's eigenlijk een ervaring beleefd die ik helemaal nooit beleefd had en dat is precies het uitgangspunt geweest voor deze serie. Ik laat me inspireren door massaconsumptie en –toerisme en samen met de vragen waar menselijke beleving overgaat in beeld, waar 'echt' en 'nep' samenkomen, en waar een kopie de werkelijkheid wordt heeft het me tot het maken van deze serie gezet. Het gaat om kijken, om beleven en vooral herbeleven, om je op die manier anders naar dingen om je heen te laten kijken.''

Zend hier je werk in voor de tweede en laatste ronde van de Olympus Young Talent Award 2018. Je maakt o.a. kans op een plek in de expositie op 16 november 2018 in Foam Café Amsterdam en op de nieuwste Olympus OMD camera t.w.v. € 2700,- . Inzenden kan tot 15 september 2018.